top of page

Evros Once Again Olympia "Cailin"

Op Cailin hebben we even moeten wachten. Ik wilde al een tijd lang een pup van Sylvia van kennel Evros uit Zweden. Twee keer was het niet gelukt, want de teef was niet drachtig, de derde keer was het wel raak. Een nestje van vier; twee sable reutjes en twee sable teefjes. Cailin is als eerst geboren om kwart over twee 's middags en woog 156 gram.

 

Pas een week voor dat we haar gingen ophalen wisten we welke van de twee teefjes voor ons was. Ik was ook erg blij toen bleek dat ik het teefje zou krijgen die ik stiekem het leukst vond.

We zijn met de auto naar Zweden gereden; een rit van tien uur. Daar herkende ik direct Cailin en was meteen verkocht. Wat een ondeugende hondjes, absoluut nergens bang voor. De volgende dag veel met de pups gespeeld zodat cailin een beetje zou weten wie wij waren. De dag daarna gingen we met onze nieuwe aanwinst naar huis.

 

Eenmaal thuis bleek Cailin een grote ondeugd te zijn, vooral buiten speelde ze wilde spelletjes met Myra. Nu nog speelt ze graag buiten.

Nu ze wat ouder is zien we ze een enorm zacht karakter heeft. Ze is zo ontzettend lief!

Ze gaat graag mee wandelen, maar gaat altijd een beetje haar eigen gangetje.

Als ik met haar ga fietsen, komt ze helemaal los. Ze vindt het helemaal geweldig en wil dan het liefst keihard rennen.

Eigenlijk vindt ze alles wat je met haar doet leuk, maar het is het leukst als het erg hard gaat.

Cailin heeft al aardig wat shows gelopen, met hele goede resultaten. Zo heeft ze meerdere CAC en CACIB's ook een paar keer reserve en beste teef heeft ze gehaald.

 

Verder heeft ze nu twee nesten gehad waarvan één met onze eigen reu Kheelan, uit dit nest wordt met twee dochters succesvol geshowd.

Kortom wij zijn heel erg blij met onze Zweedse dame, ze heeft ons hart gestolen.


 

Medische uitslagen:

 

DNA profiel aanwezig


CEA/PRA/CAT/DIS vrij


HD A Norbergwaarde 38

 

MDR 1 +/-

bottom of page