top of page

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Doreen Bosma en ik woon samen met mijn vriend Ewoud Stehouwer en onze Shelties in Smilde.


Toen ik mijn vriend in 1997 leerde kennen waren daar ook de Shelties.

U raad het al, dat was liefde op het eerste gezicht en die liefde is er nog.

Pas in 2005, toen mijn vriend en ik gingen samenwonen, kreeg ik mijn eigen Sheltie.

Dit was Maji, een tri-color dame.

Helaas hebben we niet lang van haar mogen genieten, ze is helaas maar 2 jaar geworden.

Alsof het zo moest zijn, kregen wij vrij snel daarna Myra, een lieve sable Sheltie dame.

 

Sinds 2010 hebben wij onze eigen officieel erkende kleinschalige kennel Eswicks.

Wij staan voor kleinschalig en huiselijk sfeer, maar nemen onze hobby wel zeer serieus. Af en toe fokken wij een nestje waarbij we zorgvuldig een goede reu uitzoeken, hierbij schuwen we niet om naar het buitenland te gaan. Uiteraard fokken wij altijd volgens de regels van de Nederlandse Sheltie Vereniging.

Uiteraard letten wij hierbij op alle gezondheidstesten en uitslagen zodat we mooie en gezonde honden fokken.

 

Ondertussen hebben wij een leuke kleine Sheltie roedel, waarmee wij regelmatig succesvol shows lopen. Net onze Nederlands kampioen Kheelan en zijn half zus Yara met haar verschillende CAC/IB en BOB (best of breed) plaatsingen.

Verder doen wij onder andere ook agility en verscheidene workshops zoals balans en coördinatie training het onze honden. Uiteraard gaan wij natuurlijk ook regelmatig heerlijk wandelen in de natuur want waar wij wonen zijn er veel mogelijkheden voor uren wandelen.

 

Verder heb KK 1 gevolgd en heb verschillende cursussen gedaan zoals elementaire exterieur en beweging, van bouw tot beweging.


Tevens ben ik honden trimster met mijn eigen trimsalon "Trimsalon Maji".


Ik hoop dat deze website u een goed beeld van ons geeft. U kunt altijd contact met ons opnemen per email of telefoon, maar ik ben ook bereikbaar via Facebook.

Even Voorstellen

bottom of page